בסבס, פלפלים טחונים מהמטבח התימני

ריח הכוסברה הטריה השום והפלפל הטחון שמתפשט בבית, פותח את התיאבון ומגרש את החיידקים.

 

זמן הכנה
00:30:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
01:00:00
מספר מנות
49
ש"ח
20
קושי
3

חומרים

1 קג' פלפל ירוק חריף שטוף

3 חבילות כוזברה עלים ללא גבעולים

6 ראשי שום קלופים

1 כף כמון

כ 3 כפות שטוחות מלח גס

½ כוס מים

 

הוראות הכנה

לטחון במעבד מזון את הפלפלים, לאחר מכן את השום להוציא את העיסה לקערה. למעבד המזון להכניס את עלי הכוזברה עם חצי כוס מים ולטחון, לשפוך לתוך הקערה עם הפלפל הטחון להוסיף את הכמון ואת המלח ולערבב קלות.

להרכיב את מטחנת הבשר, להעביר את כל העיסה במטחנת בשר לטחינה נוספת, לעקר צנצנות זכוכית במים חמים ולמלא בביסבס הירוק.

כדי לנקות את המטחנה משאריות הפלפל ,אפשר לקחת 2 עגבניות ולטחון אותם לקערה נפרדת, טעים מאוד לאכול עם פיתה, מלוואח, ג'חנון, לחם

 

תגובה: