אצ'ר תפוז סיני

תפוז סיני תמיד נראה לי פרי לנוי בלבד, לקשט קצת את הגינה בכתום עז

עד שטעמתי את קרי תפוז סיני שהכנתי בעצמי ממתכון שמסתובב במשפחה

ההכנה והבישול הייתה חוויה, שכן לא טעמתי את התוצאה הסופית לפני כן ולהגיע לטעם הסופי היה ניסוי של טעיה וטעימה.

זמן הכנה
00:30:00
זמן בישול
00:40:00
מקסי' זמן
01:10:00
מספר מנות
25
ש"ח
35
קושי
4

חומרים

4 קג' תפוז סיני חתוך ל- 3 טבעות ונקי מגרעינים

11/2 כוס שמן

21/2 כפות גרגירי חרדל

17 שיני שום קלופים וחתוכים

6 גבעולי עלי בפלה

3 כפות כורכום

2 כפות פפריקה מתוקה

16 פלפל חריף יבש קצוץ

2 כפות שטוחות מלח

2 כוסות חומץ הדרים

 

 

 

הוראות הכנה

לשים שמן בסיר גדול, להוסיף גרגירי חרדל ולכסות את הסיר (כאשר השמן מתחמם החרדל מתחיל להתפוצץ)ברגע שהחרדל נרגע מעט, מוסיפים לסיר פפריקה מתוקה, כורכום, עלי בפלה, שום, פלפל חריף יבש ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את התפוזים החתוכים, מערבבים ומוסיפים את החומץ, מערבבים מידי פעם,ממשיכים לבשל על אש בינונית כ 30 דקות עד 45 דקות.

תגובה: