אפם פיתה לפסח

 האפםפיתה לפסח שנראת כמו בלינצ'ס רק קצת יותר עבה אוכלים טרי וחמים אפשר עם תבשיל האולטיד תפו"א, אבל לא רק.

אני מכינה בקערה כמות כפולה ומכינה במקום לכל באי הבית.

אצלנו זה הולך מצוין עם סילאן או שוקולד למריחה.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
00:50:00
מספר מנות
21
ש"ח
15
קושי
3

חומרים

1 כוס קמח מצה

½ כוס קמח תפו"א

2 ביצים

¼ כוס שמן

3 כוסות מים לסרוגין

1 כפית מלח

הוראות הכנה

לערבב טוב, טוב בקערה קמח מצה, קמח תפו"א ומלח עד לאחידות שלא יהיו גושים, להוסיף שמן וביצים ולערבב היטב, להוסיף כוס מים ולערבב עד לספיגה מלאה ואז להוסיף עוד כוס ולערבב, הבלילה צריכה להיות דלילה, אבל לא יותר מידי וללא גושים, אם יש צורך אז להוסיף עוד מעט מים מהכוס השלישית.

לחמם מחבת ואז לקחת כמות במידה של מצקת מרק גדולה או כוס עם אוזן, לשפוך למחבת החמה, כאשר הפיתה נראית יבשה מלמעלה, להפוך לצד השני, אפשר ע"י הקפצה של המחבת מה שיגרום לכל בני הבית הנאה להכין להם פיתה כזו או לפחות לעזור, לכל צד לוקח בערך כדקה עד להכנה .

תגובה: