אלפחורס

את המילוי לעוגיות אני מכינה בעצמי, ראו מתכון ריבת חלב.

מומלץ לשמור את העוגיות במקרר, ולהוציא כ 30 דקות לפני ההגשה שיתחממו לטמפ' החדר.

עוגיות האלפחורס טעימות יותר יומיים שלושה לאחר האפיה, כאשר הן מתרככות מעט.

זמן הכנה
00:40:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
02:00:00
מספר מנות
49
ש"ח
30
קושי
4

חומרים

200 גר' חמאה רכה

11/2 כוסות סוכר

2 ביצים שלמות

2 חלמונים

מעט קליפת לימון

2 כפיות אבקת אפיה

400 גר' קורונפלור

11/2 כוסות קמח

למילוי

ריבת חלב

 

100 ג'ר קוקוס טחון

הוראות הכנה

להקציף חמאה וסוכר עד לתערובת חלקה, להוסיף ביצים להקציף לתערובת אחידה להוסיף קליפת לימון , קמח, אבקת אפיה וקורנפלור , להקציף בזהירות (הקורנפלור עף לכל מקום) בשלב הזה כדאי ורצוי לעבור ללוש בידיים, הבצק רך ונעים למגע כאשר הבצק אחיד, לתת לו לנוח כשעה.

לחלק את הבצק ל 3 , לרדד כל חלק לעלה לא דק מידי ולקרוץ עיגולים לא גדולים ( בזמן האפיה העיגול גדל בעוד חצי גודל לערך) להניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים, לאפות כ- 15 דקות לערך, העוגיות צריכות להשאר בהירות, להוציא מהתנור לקרר ולהתחיל במלאכת ההרכבה.

 

לקחת עיגול אחד, למרוח בחלק החלק שלו ריבת חלב לא הרבה ולא מעט, ככה שתטעמו את ריבת החלב ותהנו, לקחת עיגול נוסף לסגור כמו סנדוויץ למרוח מסביב בתפר של העוגיות מעט ריבת חלב ואז לגלגל את העוגיה בקוקוס, כך להמשיך עם כל העיגולים.

תגובה: