אלמוגי תפוחי אדמה

אלמוגי תפוחי אדמה ממולאים בבשר, מנה יפה ומרשימה, ניתן לבחור מילויים שונים, ירקות מגורדים, גבינות ופיטריות, כבד עוף ובצל.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
01:40:00
מקסי' זמן
02:00:00
מספר מנות
7
ש"ח
50
קושי
3

חומרים

לסירות

תפו"א שטוף ויבש כמספר הסועדים

שמן להברשה

מעט מלח.

בשר למילוי

250 גר' בשר טחון

4 בצל יבש קצוץ

2 כפות שמן

2 שיני שום כתוש

מעט פלפל שחור

1 כף ממרח חרדל

1 כוס מים חמים

½ כוס יין אדום יבש

1 כפית מלח

5-6 פיטריות טריות חתוכות לפרוסות

כיסוי

תוכן תפו"א

½ כפית מלח

1 כף מיונז

שקית זילוף וצנתר פרח

הוראות הכנה

להבריש את תפו"א בשמן ולפזר מעט מלח, להכניס לתנור לטמפ' של 180 מעלות עד שתפו"א מתרכך כ 35 דקות, להוציא מהתנור ולהשאיר שיתקררו.

הכנת המילוי- לשים במחבת את השמן, להוסיף בצל ולהשחים, להוסיף את הבשר הטחון לערבב היטב ולפורר את הבשר שלא יהיו גושים, להוסיף שום כתוש לערבב להוסיף פלפל שחור, חרדל ומים חמים לערבב היטב לתת לבשר להתבשל עד שהמים יצטמצמו תוך כדי ערבוב שלא ישרף, להוסיף יין , מלח לבשל עוד כ 15 דקות ולערבב מידי פעם, להוסיף פטריות לערבב ולכבות את האש.

לחתוך את החלק העליון של תפו"א  לאורכו שיווצר מעין מכסה, להוציא את התוכן בעזרת כף ולשים בקערה, למעוך את התוכן לפירה להוסיף מלח ומיונז, לערבב היטב, לקחת תפו"א למלא בבשר , להכניס את הפירה לשקית זילוף עם צנתר פרח ולכסות את פתח תפו"א בפרחים, להכניס לתנור לטמפ' של 180 מעלות ל 20 דקות לערך