בצל, שום ופירות מטוגנים לפיזור על האורז

"אוצר על האורז"  לפעמים די בתוספת קטנה על האורז כדי להפוך אותו  למיוחד.

"אוצר על האורז", הופך כל אורז , לבן, צהוב או אדום לחגיגה של ממש לעיניים ולחיך.

אני מכינה כמות גדולה ומכניסה למקרר , כשאני מכינה אורז נשאר לי רק לפזר מעל רגע לפני ההגשה.

אין צורך לקנות מצרכים במיוחד , ניתן להשתמש במה שיש במזווה ובמקרר.

אפשר להוסיף גם צנוברים, משמש מיובש , סומסום , צימוקים וכל מה שרק אוהבים.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:30:00

חומרים

1 בצל יבש גדול קצוץ דק

כ 2 כפות שקדים לבנים

מעט חמוציות חתוכות

2-3 שזיפים מיובשים קצוצים

2 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות

מעט מלח גס

מעט שמן זית/ שמן קוקוס

הוראות הכנה

להשחים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית או שמן קוקוס , להוסיף את השום ולערבב היטב להנמיך את האש שהשום לא ישרף, שלא יהיה לו טעם מריר להוסיף את השקדים לטגן כדקה ואז להוסיף את השיזיפים והחמוציות, לטגן את הכל תוך כדי ערבוב עוד כדקה להוסיף מעט מלח גס, לכבות את האש ולאחר שמתקרר ניתן להעביר לכלי סגור ולהכניס למקרר.

תגובה: