תבשיל מהמטבח הקוצי'ני אופומהו וקרלקה

אופומהו וקרלקה, הטעמים שנשארים שאין להם תחליף הם אף פעם לא דומים לשום דבר אחר.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:30:00
מספר מנות
5
ש"ח
15
קושי
4

חומרים

חומרים לאופומהו

1כוס סולת

1 עגבניה קצוצה

גבעול עלי בפלה

פלפל אדום גרוס חריף

1 כפית מלח

מעט גרגירי חרדל

1 כף שמן

1.1/2 כוסות מים

חומרים לקרלקה

1 כף שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט גרגירי חרדל

קופסת של גרגירי חומוס (שימורים)

1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

הכנת האופומהו

במחבת יבשה לשים את הסולת ולהשחים תוך כדי ערבוב, להוציא את הסולת השחומה לקערה נפרדת ולשים בצד

במחבת, לשים שמן וגרגירי חרדל ולכסות , החרדל יתחיל להשמיע קולות של פיצוצים קלים, לאחר שהרעש מסתיים להוסיף את הבפלה, העגבניה והפלפל החריף לערבב לתת לעגבניה להתרכך ואז להוסיף את המים והמלח, לטעום ואם יש צורך להוסיף מלח, כאשר המים רותחים להוסיף בזהירות את הסולת השחומה (הנוזל במחבת יתחיל לרעוש ולגעוש) לערבב היטב ומהר ולהטמיע את כל הנוזל באחידות בסולת, לכסות את המחבת ולכבות את האש.

הכנת הקרלקה

לשים בסיר את השמן וגרגירי החרדל, לכסות ולהמתין שקולות הפיצוצים יסתיימו, להוסיף בזהירות את הפפריקה המתוקה לערבב ולהוסיף את גרגירי החומוס עם מחצית מכמות הנוזל בקופסא, לערבב היטב להוסיף מלח להוריד את האש ולבשל כ-5 דקות לטעום , להוסיף מלח לפי צורך.

הגשה

את האופומהו המוכן לערבב קלות עם מזלג כדי לפורר את הסולת, לשים בצלחת עמוקה ומעל לשים את גרגירי החומוס.

תגובה: