כרובית מבושלת עם כורכום מטבח קוצ'יני

תבשיל מהמטבח הקוצי'ני, תבשיל צמחוני אפשר לאכול כתוספת או כמנה מרכזית עם סלט עגבניות כוזברה ושום ופתות צ'אפטי.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:40:00
מספר מנות
5
ש"ח
15
קושי
3

חומרים

1 כרובית קטנה או גדולה ככמות הסועדים

1 כפית גרגירי חרדל

בצל יבש קצוץ

2 שיני שום קצוצים

1 פלפל יבש חריף קצוץ

2 כפיות כורכום

1 כפית כמון

מעט שמן

1 כפית מלח

הוראות הכנה

לחתוך את הכרובית לפרחים וכל פרח לחתוך לפרוסות, לשטוף ולהשאיר במי מלח.

בסיר גדול ורחב לשים שמן לטיגון להוסיף את גרגירי החרדל ולכסות את הסיר, גרגירי החרדל יתחילו לפצפץ כאשר יסתיימו קולות הפיצפוץ , להוסיף את הבצל הפלפל היבש והשום ולהשחים מעט לאחר מכן להוסיף את הכורכום והכמון לערבבלהוציא את הכורבית מהמים ולהוסיף לסיר לערבב היטב להוריד את הלהבה ולכסות, לערבב מידי פעם לבשל עד שהכרובית מתרככת אבל לא יותר מידי כ 20 דקות, להוסיף מלח לערבב לטעום ולתקן את התיבול.

לכרובית, תפו"א וקטניות אני מוסיפה מלח לקראת סוף הבישול.

תגובה: