אולטיד עדשים כתומות , חגיגה של טעמים ,ארוחה משביעה עם פיתה צפאטי או כל פיתה אחרת שיש בבית.
הוראות הכנה
לשים בסיר שמן להוסיף את גרגירי החרדל ולכסות את הסיר, לאחר מס רגעים גרגירי החרדל יתחילו להתפוצץ לאחר שיסתימו קולות הפיצפוצים להוסיף את הבצל, הפלפל החריף ושיני השום לערבב היטב עד שהבצל משחים מעט, להוציא את העדשים מהמים לשטוף ולהוסיף לסיר, להוסיף את הכורכום והכמון ולערבב להוסיף כוס מים רותחים להוריד את הלהבה לכסות את הסיר לאחר כ- 5 דקות לבדוק אם העדשים התרככו, אם לא ולא נשארו מים להוסיף כוס נוספת של מים רותחים ושוב לאחר כ- 5 דקות לבדוק אם התרככו העדשים, לקראת סוף הבישול להוסיף את המלח לטעום ולתקן את התיבול. (להוסיף מים רק אם יש צורך, התבשיל צריך לצאת לא רטוב מידי)