פיטריית תה קמבוצ'ה

ההיכרות שלי עם פיטריית  הקמבוצ'ה החלה באוגוסט 2015 , כאשר חיפשתי משהו שיעשה טוב יותר לבריאות  ולאחר קריאת חומר רב ברשת נחשפתי לקמבוצ'ה.

בכל אתר אליו נכנסתי הדגישו שקמבוצ'ה לא קונים אלא מקבלים ממישהו שמגדל  אחת כזו, אז מיד החלתי בסריקה מהירה במוחי , לאתר מי נמצא סביבי והכי מתאים לו לגדל פיטריה שכזו , פיטריה בצנצנת.

הגעתי די מהר לחברה לעבודה שהפיטריה מצויה בביתה והתפתחה בתוך הצנצנת ללא "גבולות", אז ביקשתי ומיד קיבלתי .

בצנצנת קטנה עם נוזל חום זהוב צפה לה פיטריה שנראת ממש לא טוב, כמו גרב שישבה הרבה זמן במים לא נקיים, גם הריח היה לא מי יודע מה …, אבל חיפשתי משהו שיעשה יותר טוב אז החזקתי בצנצנת כמו ב "Treasure" ולקחתי אותה לביתי, להציג בפני בני משפחתי את הפלא בצנצנת.

התגובות לא אחרו להגיע ,זעזוע בעיקר, אבל אני בשלי הגנתי בגופי על האוצר , מגדלת את הקמבוצ'ה באהבה .

היום יש לי 3 צנצנות בגדלים שונים עם קמבוצ'ה מתפתחת ויפה.

כדי שהקמבוצ'ה תגדל ותתפתח, אני מאכילה אותה בתה עם הרבה סוכר, תה רגיל לא בטעמים ומתוק מתוק היא אוהבת מתוק… לאחר שהנוזל מתקרר אני שופכת לצנצנת והפטריה חוגגת.

הקמבוצ'ה זה סימביוזה ,סוג של חיים , מיקרואורניזמיים שחיים יחדיו וניזונים מפליטות אחד של השני פיטריית תה, שמקורה בסין , הפיטריה מוכרת גם לאנשים ממוצא רוסי.

אומרים שהקמבוצ'ה שומרת על איזון באנרגיית החיים, מסייעת לקיבה בתהליך העיכול ומשפרת את תפקוד הטחול , עוזרת גם לפעילות תקינה של הכבד ועוד.

אבל גם אם זה לא ממש זה, אני יכולה להעיד על משקה שלאחר זמן של הבשלה כשבועיים ימים בערך טעמו כטעם סיידר תפוחים, תוסס מעט , למשקה המוכן אני מוסיפה ג'נג'ר טרי מגורד מצננת מעט ומגישה.

תגובה: